Masové kuličky s čokoládovým čatní

Seznam surovin

Na čatní:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso osolíme, přidáme smetanu a mícháme, dokud se vše nespojí. Přidáme sójovou omáčku, vymačkanou šťávu ze zázvoru a na závěr cibulku. Směs podle potřeby osolíme, lehce promícháme, utvoříme z ní asi 10 kuliček a zprudka je opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji v hlubší pánvi. Snížíme teplotu, kuličky přelijeme dvěma lžícemi vody, přidáme kumkvat nakrájený na plátky a kuličky dusíme pod pokličkou ještě asi 5 minut (musíme je hlídat a občas promíchat, aby se nepřipálily).

V kastrůlku svaříme hrnek vody s cukrem, jemně nakrájenou cibulí a česnekem. Přidáme drobně nakrájené ovoce, ocet, sůl a chilli, stáhneme teplotu a za občasného promíchání zvolna vaříme do zhoustnutí. Na závěr vmícháme rozlámanou čokoládu a čatní necháme zchladnout.

Kuličky podáváme teplé nebo i studené, doplněné čatní, do kterého si je namáčíme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...