Masové kuličky s čokoládovým čatní
Seznam surovin
- mleté maso 180 gramů (libové)
- cibulka jarní 2 lžíce (nakrájená)
- olej 2 lžíce
- sůl
- smetana na šlehání 1 lžíce (vychlazená)
- kumkvat 1 kus
- sójová omáčka 1 lžička
- zázvor 1 lžička (čerstvý, nastrouhaný)
Na čatní:
- ovoce 200 gramů (ryngle, meruňky, broskve, mango apod.)
- čokoláda mléčná 40 gramů
- cibule 1 kus (malá, oloupaná)
- cukr 1 lžíce
- ocet vinný 2 lžičky
- česnek 1 stroužek
- sůl
- paprička chilli červená 1/2 lžičky (nakrájená)
Postup přípravy
Maso osolíme, přidáme smetanu a mícháme, dokud se vše nespojí. Přidáme sójovou omáčku, vymačkanou šťávu ze zázvoru a na závěr cibulku. Směs podle potřeby osolíme, lehce promícháme, utvoříme z ní asi 10 kuliček a zprudka je opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji v hlubší pánvi. Snížíme teplotu, kuličky přelijeme dvěma lžícemi vody, přidáme kumkvat nakrájený na plátky a kuličky dusíme pod pokličkou ještě asi 5 minut (musíme je hlídat a občas promíchat, aby se nepřipálily).
V kastrůlku svaříme hrnek vody s cukrem, jemně nakrájenou cibulí a česnekem. Přidáme drobně nakrájené ovoce, ocet, sůl a chilli, stáhneme teplotu a za občasného promíchání zvolna vaříme do zhoustnutí. Na závěr vmícháme rozlámanou čokoládu a čatní necháme zchladnout.
Kuličky podáváme teplé nebo i studené, doplněné čatní, do kterého si je namáčíme.
Načítám komentáře...