Masové kuličky s jablky a vločkami
Seznam surovin
- hovězí maso 250 gramů (zadní, mleté)
- vepřové maso 250 gramů (libová kýta, mleté)
- pórek 100 gramů
- jablka 2 kusy
- ovesné vločky 100 gramů
- moučka škrobová 2 lžičky
- muškátový květ
- sůl
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů (na obalení)
- olej (na smažení)
Na doplnění:
- hořčice dijonská 1/2 kelímku
- jablka 1 kus (plátky)
- cibule 1 kus (kolečka)
Postup přípravy
Ovesné vločky zalijeme 3 dl vody, necháme je nabobtnat a pak je ve stejné vodě uvaříme na hustou kaši. Osolíme ji a necháme vychladnout.
Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme je na hrubém struhadle do mísy a posypeme škrobovou moučkou.
V další míse smícháme obě umletá masa s jemně nakrájeným pórkem, ochutíme ho solí a muškátovým květem, přidáme jablka a ovesnou kaši a důkladně promícháme.
V mokrých dlaních utvoříme z hmoty kuličky, které obalíme v polohrubé mouce a usmažíme ze všech stran na pánvi s rozpáleným olejem.
Každou usmaženou masovou kuličku připíchneme párátkem na plátek jablka a ozdobíme kolečkem cibule. Rozdělíme je na talíře, doplníme kopečkem hořčice a podáváme s chlebem nebo pečivem.
Načítám komentáře...