Mega plněné batáty
Seznam surovin
- batáty - sladké brambory 4 kusy (velké - omyté)
- olej olivový
- sůl mořská (múže se vynechat)
- slanina anglická 8 plátků
- cibulka jarní 4 kusy (očištěné)
- sýr Čedar 125 gramů (nebo Monterey Jack)
- paprika chilli 1 kus (1 - 2 červené)
- smetana zakysaná
Postup přípravy
1. Gril připravte metodou žhavý kaňon. Přiklopte a nechte rozehřát jako venkovní pec – potřebujete teplotu okolo 175 °C.
2. Batáty potřete olejem a solí. Položte je doprostřed grilu, přiklopte a pečte asi 1 hodinu nebo až budou uprostřed měkké a navrch křupavé. Mezitím si osmažte slaninu (pokud ji používáte) na pánvi na vysokém plameni (to můžete udělat na sporáku), až bude zlatá a křupavá, pak ji dejte stranou na později.
3. Batáty rozkrojte, pak na ně rozdrobte slaninu (pokud ji používáte) a nastrouhejte sýr. Vraťte na nepřímý žár na gril na dalších 5 až 10 minut pod poklopem, až se sýr roztaví. Mezitím nakrájejte jarní cibulky a chilli na jemné plátky. Posypte jimi batáty, podávejte je se lžícemi zakysané smetany a zhltněte je.
Načítám komentáře...