OPEČENÉ BUŘTY S DIPY
Seznam surovin
- buřty 6 kusů
Hořčičný dip:
- hořčice hrubozrnná 4 lžíce
- med 2 lžičky (2-3 lžičky)
- kopr 1 lžička (rozsekaný)
Křenový dip:
Kečupový dip:
- kečup 4 lžíce
- sezamový olej 1 lžička
- srirarcha (podle chuti)
- semínka sezamová (opečená na posypání)
Postup přípravy
1. Připravte dipy: v první misce prošlehejte suroviny na hořčičný dip – medu můžete přidat i víc, záleží na tom, zda preferujete ostřejší, nebo sladší chuť, obě mají něco do sebe. V další misce promíchejte majonézu s křenem a přidejte nahrubo nastrouhané jablko. Loupat ho nemusíte, slupka v dipu udělá parádu. Ve třetí misce prošlehejte kečup s olejem a podle chuti dolaďte srirachou. Nakonec dip ozdobte nasucho opečeným sezamem.
2. Buřty nařízněte a opečte na ohni. Dipy se ale hodí i k nejrůznějším klobáskám, cigárům, párkům a podobně.
Více informací o bistru najdete na www.farmazvirat.cz
Bstro najdete na :www.farmazvirat.cz
Poznámka k receptu
Pokud chcete ochutnat něco mimořádného, sáhněte po špekáčcích z hovězího masa. Naším tipem jsou buřty z Horského statku Abertamy. Vyrábějí se ručně ze stařeného masa a udí na bukovém dřevě. Přímo na statku můžete koupit uzeniny a maso nebo si objednat nějakou specialitu v místním bistru.
Se studenými dipy se u táboráku obvykle moc neexperimentuje. Pokud toužíte po trochu jiných chutích, nemusíte vymýšlet nic složitého, stačí jen trochu vylepšit oblíbená dochucovadla.
Načítám komentáře...