Ostravské klobásy v černém pivě
Seznam surovin
- klobása 8 kusů (ostravská)
- kečup 250 mililitrů (ostrý)
- hořčice plnotučná 1 lžíce
- cibule 2 kusy
- tymián 4 snítky (čerstvý)
- pivo tmavé 250 mililitrů
- slanina 4 plátky
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej 1 lžíce
Postup přípravy
Klobásky oloupejte, podélně překrojte a okraje nařízněte do hřebínků.
Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka. Pekáček vytřete olejem, vložte do něj klobásky, proložte je nakrájenou cibulí a posypte tymiánem.
Kečup rozmíchejte s hořčicí, stejnoměrně rozetřete na klobásky a navrch rozložte plátky slaniny. Podlijte pivem, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 40 minut.
Podávejte s pečivem.
Načítám komentáře...