Palačinkové mille feuille s lososem
Seznam surovin
- palačinka 8 kusů
- creme fraîche 200 gramů (hustá zakysaná smetana)
- losos 100 gramů (uzený, plátky)
- limetka 1 kus
- pepř černý (mletý)
- sůl
- zelená nať (polníček, roketa, kerblík..., na ozdobení)
Postup přípravy
Z palačinek vykrojíme formičkou kolečka o průměru asi 6 - 7 cm, rozložíme je na plech s papírem na pečení a vypečeme je dozlatova a dokřupava v troubě vyhřáté na 150 °C.
Creme fraiche rozmícháme se šťávou a nastrouhanou kůrou z limetky, osolíme a opeříme.
Opečené palačinkové placičky potřeme vrstvou krému, přidáme překrojený plátek lososa a zelený lístek a toto zopakujeme ještě asi třikrát, až vzniknou věžičky. Podáváme ihned.
Recept na palačinkové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...