Párky a zelenina v těstíčku
Seznam surovin
- listové těsto 300 gramů
- párek vídeňský 8 kusů (nebo jiné tenké párky)
- mrkev 4 kusy (středně velká)
- celer řapíkatý 4 snítky
- vejce 1 kus (na potření)
- semínka dýňová 1 hrst (na posypání)
- sýr tvrdý 1 hrst (strouhaný, na posypání)
- mouka pšeničná hladká 1 hrst (na vál)
Postup přípravy
Do vroucí osolené vody dejte očištěnou podélně překrojenou mrkev. K měkké mrkvi přidejte na stejně dlouhé kousky nakrájený řapíkatý celer. Měkkou zeleninu sceďte.
Párky na krajích nařízněte. Listové těsto tence rozválejte na pomoučeném vále a rádlem nakrájejte na cca 5 cm široké pruhy.
Do každého pruhu zabalte 1 párek, mrkev a celer. Balíčky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vajíčkem, část posypte semínky, část sýrem.
Plech vložte do předehřáté trouby a upečte při 180°C dozlatova (asi 20 minut).
Načítám komentáře...