Paštika v křehkém těstě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Stehýnka nakrájíme na kostky, promícháme je se šalvějí, tymiánem, citronovou kůrou, brandy a polovinou soli. Kousky kuřecích prsou nasekáme v robotu, postupně přiléváme smetanu s druhou polovinou soli a sekáme, dokud se hmota nespojí. Smícháme ji s ochucenými stehýnky, vmícháme brusinky a půlky ořechů a uložíme v chladu.

Těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný asi 2 mm, vyřízneme něj obdélníkový plát dlouhý jako forma a širší o 5 cm, než je šířka dna formy. Stejný obdélník vystřihneme z papíru na pečení, položíme na něj těsto, vše vložíme do paštikové formy a boky formy nezakryté těstem potřeme máslem. Ze zbylého těsta vykrojíme obdélníkové pláty na zakrytí boků a plát na zakrytí povrchu, ve kterém ještě vykrojíme 3 kruhové otvory. Těsto ve formě po okraji u bočních stěn potřeme vejcem, na boky formy přimáčkneme těsto a okraje spojíme s potřeným okrajem těsta.

Formu naplníme masovou směsí a několikrát s ní udeříme dnem o desku stolu, abychom odstranili vzduchové bubliny. Okraje těsta přehneme přes náplň, potřeme je vejcem a zakryjeme plátem těsta s otvory. Povrch těsta po obvodu propícháme, potřeme vejcem, zakryjeme alobalem a vše vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C. Asi po 10 minutách snížíme teplotu na 160 °C a pečeme ještě 30 - 40 minut, podle tvaru formy.

Recept na slané křehké těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...