Pečené avokádo se slaninou
Seznam surovin
- avokádo 2 kusy
- šunka prosciutto crudo 150 gramů
- kmín římský 1 lžička (drcený)
- koření chilli (vločky k podávání)
Postup přípravy
Avokáda rozřízněte, odstraňte pecku a pomocí lžíce vyjměte ze slupky. Nakrájejte na klínky a každý posypte římským kmínem. Nakonec každý klínek zabalte do plátku slaniny.
Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 - 20 minut, dokud se slanina nevypeče. Před podáváním posypte podle chuti chilli vločkami.
Poznámka k receptu
I když se to nezdá, avokádu velmi prospívá tepelná úprava - zvýrazní jeho chutě a avokádo se na jazyku doslova rozplyne. O slanině není třeba mluvit. Ta dokáže povznést každé jídlo.
Načítám komentáře...