Pečené zelí s klobáskou a jablkem
Seznam surovin
- zelí sterilované 500 gramů (bílé)
- jablko 2 kusy (zelená)
- jablečný mošt 100 mililitrů
- klobása 3 kusy (jedna pálivá, dvě nepálivé)
- cukr třtinový 1 lžička
- mletý kmín 1/2 lžičky
- olej slunečnicový
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
1. Klobásy nakrájejte na tenká kolečka a nechte krátce orestovat na oleji.
2. Připravte si směs zelí, nastrouhaných a oloupaných jablek, cukru, kmínu a moštu. Směs osolte a opepřete dle chuti.
3. Do připravené směsi dejte klobásy a vše přemístěte do pekáče. V něm směs nechejte péct cca 40 minut na 180 stupňů.
4. Podávejte s oblíbeným čerstvým chlebem.
Poznámka k receptu
V receptu jsme použili Bohemia mošt – jablečný (Bohemia Apple, družstvo). Doporučit můžeme i Moštík – 100% jablko od Eduarda Kozáka, Jablko čiré (Moštárna Louny ln s.r.o.) nebo Nebílovský mošt (LUKRENA a.s.). Všechny mají označení Klasa.
Načítám komentáře...