Pěna z uzeného lososa

Seznam surovin

Na limetkový krém:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Želatinu vložíme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme 10 minut nabobtnat. Lososa vložíme do nožového mixéru, přilijeme polovinu smetany ke šlehání a společně rozsekáme na hladký krém, který lehce osolíme a opepříme. Vodu z želatiny scedíme, misku s želatinou vložíme do mikrovlnné trouby, zapneme ji na poloviční výkon a želatinu necháme rozpustit. Zbylou smetanu ušleháme, vmícháme ji spolu s želatinou do lososového krému, rychle rozmícháme a pěnu naplníme do olejem vymazaných kulatých mističek nebo formiček. Uložíme je do chladničky a pěnu necháme asi 2 hodiny tuhnout.

Zakysanou smetanu osolíme a opepříme, vmícháme do ní šťávu z limetky a trochu nastrouhané limetkové kůry, nasekanou pažitku a petrželku a rozmícháme do hladka.

Ztuhlou pěnu vyklopíme z mističek nebo formiček na talíře, každou porci ozdobíme lososovým kaviárem, kopečkem ochucené zakysané smetany, několika stonky pažitky a plátkem limetky a kousky limetkové kůry a podáváme s toasty nebo pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...