Pěna z uzeného pstruha
Seznam surovin
- pstruh 100 gramů (uzený, bez kostí)
- zelenina kořenová 100 gramů (mrkev, celer a cibule)
- smetana na šlehání 40 gramů
- olej slunečnicový 3 lžíce
- ocet 2 lžíce
- cukr (podle chuti)
- pepř (mletý)
- sůl
- salát zelený (listy, na ozdobení)
Postup přípravy
Pstruha vložíme do nožového mixéru, přilijeme smetanu a společně rozsekáme na hladkou hmotu. Osolíme ji, opepříme a uložíme v chladu.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na miniaturní kostičky, vložíme je na 3 minuty do vroucí vody, slijeme je a nasypeme do mísy. Přidáme olej, ocet, směs osolíme, opepříme, případně podle chuti ještě osladíme.
Zeleninu rozdělíme na talíře. Z rybí hmoty utvoříme pomocí dvou lžic noky, které opatrně položíme na zeleninu a každou porci ozdobíme listy salátů. Podáváme s čerstvým pečivem či toasty.
Načítám komentáře...