Pestré uzeninové jehly
Seznam surovin
- slanina anglická 100 gramů
- párek 1 kus
- klobása 1 kus
- uzené maso 100 gramů
- cibule 2 kusy
- paprika 2 kusy (masitá)
- brambory 3 kusy (vařené ve slupce)
- olej
- paprika sladká (mletá)
- kmín (drcený)
- zelenina 1 sklenice (na oblohu)
Postup přípravy
Slaninu a uzené maso nakrájejte na kostky, párek a klobásu na kolečka. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli pokrájejte na silnější kolečka. Omyté a osušené papriky zbavte jádřinců a nakrájejte na proužky.
Vše napíchejte střídavě na špízové jehly, pokapejte olejem a posypte paprikou a kmínem. Špízy vložte na nebo pod rozehřátý gril a grilujte dočervena.
Podávejte obložené zeleninou s hořčicí, kečupem či tatarskou omáčkou.
Poznámka k receptu
Špízy můžete zkombinovat podle vlastní fantazie.
Načítám komentáře...