Rychlá játrová paštika s rybízovou omáčkou
Seznam surovin
- játra 200 gramů (vepřová nebo telecí)
- slanina 100 gramů
- cibule 1 kus (větší)
- víno červené 1 decilitr
- smetana 3 lžíce
- česnek 1 stroužek
- kmín (mletý)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- salát polníček (na ozdobení)
- rybíz (červený, na ozdobení)
Na rybízovou omáčku:
- marmeláda 100 gramů (rybízová)
- rybíz 50 gramů (červený, čerstvý)
- víno červené (trochu)
- pepř bílý (mletý)
Postup přípravy
Nejprve připravíme omáčku. V misce rozmícháme rybízovou marmeládu s trochou červeného vína, přidáme kuličky rybízu, okořeníme bílým pepřem, dobře promícháme a uložíme v chladu.
Slaninu nakrájíme nadrobno a rozehřejeme v kastrolu. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opečeme. Pak přidáme nakrájená játra, prolisovaný česnek a trochu kmínu a pepře a vše krátce orestujeme. Přilijeme červené víno a dusíme pod pokličkou asi 15 minut doměkka. Vše necháme vychladnout a pak rozmixujeme se smetanou na hladkou hmotu, kterou osolíme.
Z takto připravené paštiky pomocí 2 lžic namočených ve studené vodě vykrojíme noky, které upravíme na talíře, doplníme je rybízovou omáčkou, ozdobíme lístky polníčku a kuličkami rybízu a podáváme s opečenými plátky toastového chleba nebo s bílým pečivem.
Načítám komentáře...