Salámové koule
Seznam surovin
- salám měkký 250 gramů
- sýr Mozzarella 1 balení (bochánek v nálevu)
- rukola 1 svazek
- vejce 1 kus
- chléb bílý 2 plátky
- bazalka 2 snítky
- česnek 2 stroužky
- sůl
- olej (na smažení)
Na obalení:
- strouhanka 150 gramů
- vejce 2 kusy
- mléko 4 lžíce
Postup přípravy
Listy rukoly spaříme vroucí vodou a necháme odkapat. Plátky bílého chleba rozmixujeme v robotu na drť. Salám umeleme, přidáme drobně nakrájenou mozzarellu, nakrájenou spařenou rukolu, jemně nakrájený česnek, vejce a chlebovou drť. Vše důkladně promícháme, podle chuti přisolíme, přidáme nakrájenou bazalku a necháme chvíli odležet.
Z hmoty vytvarujeme v namočených dlaních koule velké jako míček na stolní tenis, obalíme je nejdříve ve vejcích rozšlehaných s mlékem, necháme okapat a pak je obalíme ve strouhance. Vložíme je do větší pánve s rozehřátým olejem a usmažíme zvolna ze všech stran dozlatova.
Koule necháme odkapat na papírové utěrce a podáváme s různými studenými omáčkami.
Načítám komentáře...