Salámové koule

Seznam surovin

Na obalení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Listy rukoly spaříme vroucí vodou a necháme odkapat. Plátky bílého chleba rozmixujeme v robotu na drť. Salám umeleme, přidáme drobně nakrájenou mozzarellu, nakrájenou spařenou rukolu, jemně nakrájený česnek, vejce a chlebovou drť. Vše důkladně promícháme, podle chuti přisolíme, přidáme nakrájenou bazalku a necháme chvíli odležet.

Z hmoty vytvarujeme v namočených dlaních koule velké jako míček na stolní tenis, obalíme je nejdříve ve vejcích rozšlehaných s mlékem, necháme okapat a pak je obalíme ve strouhance. Vložíme je do větší pánve s rozehřátým olejem a usmažíme zvolna ze všech stran dozlatova.

Koule necháme odkapat na papírové utěrce a podáváme s různými studenými omáčkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...