Sendvič Monte Christo
Seznam surovin
- chléb toastový 8 kusů
- hořčice dijonská 8 lžic
- sýr Ementál 4 plátky
- šunka 4 plátky
- krůtí maso 1 kus (nebo kuřecí)
- vejce 4 kusy
- mléko 100 mililitrů
- muškátový oříšek
- sůl
- máslo (nebo olej na smažení)
Postup přípravy
1. Upečené maso nakrájejte na tenké plátky (nebo třeba oberte kosti z pečeného kuřete z předchozího dne). Všechny plátky toastového chleba potřete hořčicí. Na polovinu z nich dejte plátek sýra, maso a plátek šunky a přiklopte zbylými chleby. Můžete je pro jistotu zajistit ještě párátky, aby se při opékání nerozpadly.
2. V dostatečně velké misce rozšlehejte vejce s mlékem, směs osolte a ochuťte muškátovým oříškem. V pánvi rozpalte máslo nebo olej. Postupně chleby obalte ve vaječné směsi a opečte dozlatova. Ihned podávejte.
Načítám komentáře...