SENDVIČ S HUSÍM MASEM
Seznam surovin
- chléb 4 plátky (žitný)
- kachna 2 kusy (prso)
- rukola 2 hrsti
- cibule červená 1 kus (malá)
- sýr 100 gramů (brie)
Postup přípravy
Rukolu operte, cibuli nakrájejte na tenké klínky, husí maso natrhejte na vlákna. Chleba nasucho opečte v troubě nebo v toasteru. Brie nakrájejte na tenké plátky a dejte je na ještě teplý chleba, aby se částečně rozpustil. Na něj položte maso a nakonec přidejte rukolu a cibuli. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Jacob od malička rád poslouchá dědečkovy příběhy z dětství – jak musel jako chlapec uprchnout z Polska, protože ho pronásledovali strašliví netvoři s chapadly místo úst, a jak se dostal na ostrov ve Walesu, kde žil v sirotčinci se samými podivnými dětmi, které měly zvláštní schopnosti: Emmě z rukou šlehal oheň, Oliva se vznášela a jen olověné boty ji držely na zemi, Enoch dokázal oživovat předměty. Jakobovi i bystrému čtenáři brzy dojde, že dědeček ve skutečnosti z Polska uprchl kvůli židovskému původu a žil s dalšími zachráněnými dětmi v sirotčinci. Pak ale dědečka někdo napadne a umírající muž Jakobovi řekne tajemnou šifru. A když chlapec zahlédne tolikrát popisovaného netvora, dojde mu, že všechny příběhy byly pravdivé... Jídlo a umění Svačina pro sirotky Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti je americké fantasy, které přitáhlo děti ke čtení. Až děsivou atmosféru příběhu doplňují bizarní dobové fotografie.
Načítám komentáře...