SENDVIČ S KUŘETEM A OKURKOVÝM PICKLES
Seznam surovin
- chléb slunečnicový 8 plátků
- kuřecí maso 2 kusy (prsa)
- feta 200 gramů
- smetana na šlehání 50 mililitrů
- okurkové pickles 200 mililitrů
- citron 1 kus
- koření chilli 1/4 lžičky
- hráškové výhonky 1 hrst
- kopr 2 snítky (čerstvý)
- olej olivový 50 mililitrů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Olivový olej smíchejte v misce s chilli, kůrou a šťávou z citronu. Kuřecí maso očistěte, osolte, opepřete a naložte do ochuceného oleje. Nechte marinovat 1 hodinu (nebo i přes noc, jestli máte čas) a pak ho dejte do zapékací misky, podlijte trochou vody a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 35 minut. Nechte zchladnout.
2. Fetu rozdrobte do misky, přidejte nasekaný kopr, přilijte smetanu, vidličkou utřete a promíchejte. Směs namažte na chleby, poklaďte okurkovým pickles, přidejte kuře nakrájené na tenké plátky a ozdobte hráškovými výhonky. Ihned podávejte.
Recept na Rychlé okurkové pickles najdete zde
Poznámka k receptu
My jsme sendvič připravili s kuřetem, vy do něj ale můžete skrýt jakékoli maso, které zbude od oběda. Perfektní je krůta, na tenké plátky nakrájené vepřové nebo vařené hovězí. Okurkové pickles mu dodají pořádný říz.
MARINOVÁNÍ 1 HODINA
Načítám komentáře...