Šneci se slaninou
Seznam surovin
- listové těsto 1 balíček
- slanina anglická 150 gramů (plátky)
- sýr tvrdý 150 gramů (nastrouhaný)
- kečup 3 lžíce
- česnek 3 stroužky
- koření (podle chuti, např. oregano, bazalka apod.)
- mouka (na vál)
- vejce (na potření)
Postup přípravy
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenkou placku. Potřeme ji kečupem smíchaným s jemně nastrouhaným česnekem, posypeme jemně nastrouhaným sýrem a na závěr těsto poklademe plátky slaniny.
Těsto zabalíme i s náplní jako roládu a nakrájíme na plátky. Rozložíme je řezem nahoru na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je žloutkem, posypeme kořením a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C.
Poznámka k receptu
Pro změnu doporučuji místo slaniny použít měkký salám a posypat šneky kořením na pizzu.
Načítám komentáře...