Špalíčky z lososa
Seznam surovin
- losos 100 gramů (očištěný filet)
- pepř 1 lžíce (drcený)
- sůl mořská 1/2 lžičky
- koriandr 10 lístků (na ozdobení)
Na omáčku:
- cibule 100 gramů (oloupaná)
- víno bílé 2 decilitry
- žloutek 1 kus
- čokoláda bílá 1 lžíce (rozpuštěná)
- čokoláda hořká 1 lžíce (rozpuštěná)
- olej olivový 1 lžíce
Postup přípravy
Filet z lososa nakrájíme na 2 - 3 špalíčky o průměru asi 1,5 cm, obalíme je v drceném pepři smíchaném se solí a zprudka ze všech stran opečeme nasucho v teflonové pánvi. Špalíčky vyjmeme, necháme vychladnout a pak je nakrájíme na kostky (celkem asi 10 kousků).
Cibuli nakrájíme najemno, zalijeme vínem a svaříme na třetinu původního objemu. Směs scedíme do kovové misky, přidáme žloutek a ihned rychle rozšleháme. Misku postavíme do horké vodní lázně a šleháme až vznikne hladký krém. Přišleháme olivový olej, polovinu omáčky odebereme do druhé misky, do jedné poloviny vmícháme bílou a do druhé hořkou čokoládu.
Obě omáčky rozdělíme do hlubokých lžic nebo malých kalíšků, přidáme kostky lososa a ozdobíme lístky koriandru.
Načítám komentáře...