Špalíčky z lososa

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Filet z lososa nakrájíme na 2 - 3 špalíčky o průměru asi 1,5 cm, obalíme je v drceném pepři smíchaném se solí a zprudka ze všech stran opečeme nasucho v teflonové pánvi. Špalíčky vyjmeme, necháme vychladnout a pak je nakrájíme na kostky (celkem asi 10 kousků).

Cibuli nakrájíme najemno, zalijeme vínem a svaříme na třetinu původního objemu. Směs scedíme do kovové misky, přidáme žloutek a ihned rychle rozšleháme. Misku postavíme do horké vodní lázně a šleháme až vznikne hladký krém. Přišleháme olivový olej, polovinu omáčky odebereme do druhé misky, do jedné poloviny vmícháme bílou a do druhé hořkou čokoládu.

Obě omáčky rozdělíme do hlubokých lžic nebo malých kalíšků, přidáme kostky lososa a ozdobíme lístky koriandru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...