Špekáčky na pivu od Ondřeje Slaniny
Seznam surovin
- špekáček 8 kusů (Špekáčky Ondřeje Slaniny)
- cibule žlutá 400 gramů
- kečup 500 mililitrů
- pivo tmavé 500 mililitrů
- feferony 50 gramů
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
Špekáčky nakrájejte na silnější kolečka, cibuli zbavenou tuhého kořínku rozkrojte na polovinu a dále na klínky. Metličkou rozmíchejte kečup s tmavým pivem, opepřete a zalijte špekáčky, cibuli a celé feferony připravené v pekáči vhodné velikosti. Důležité je, aby suroviny byly zcela ponořené v omáčce a zakryté víkem. Nyní vložte do trouby na 160°C a nechte péct minimálně 1 hodinu. Vyzkoušejte, jestli cibule zcela změkla a zda je vzniklá omáčka dostatečně hustá a dochucená. Pokud ne, odklopte víko a nechte ještě přibližně půl hodiny péct při 120°C. Pravděpodobně nebude třeba, ale případně podle chuti přisolte a ihned podávejte s čerstvým chlebem. Přejeme vám dobrou chuť.
Načítám komentáře...