Špekové carpaccio
Seznam surovin
- tyrolský špek 300 gramů ((nejlépe Jihotyrolský špek CHZO))
- kedlubna 1 kus ((středně velká))
- jablka 1 kus ((nejlépe jihotyrolské Gala nebo Golden Delicious))
- jogurt bílý 3 lžíce
- sůl
- šťáva citronová (na dochucení)
- ocet jablečný (na dochucení)
- petržel hladkolistá (na ozdobu)
- máta (na ozdobu)
- řeřicha (na ozdobu (lze nahradit klíčky))
Postup přípravy
Na talíř rozprostřete tenké plátky Jihotyrolského špeku. (Nezapomeňte špek vyndat z ledničky o hodinu
dříve, aby mohl uvolnit veškerou svou vůni.) Oloupejte kedlubnu a omyjte jablko a poté je nastrouhejte. Obě ingredience smíchejte v misce, přidejte jogurt, špetku soli, citronovou šťávu a ocet podle chuti. Za použití kulaté formičky položte dortík z jablek a kedlubny na špekové carpaccio. Ozdobte tenkými plátky jablek a bylinkami.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte k dispozici kedlubnu nebo máte raději jemnější chutě, můžete použít i rukolu, polníček či jiný sezonní salát.
Načítám komentáře...