Šunka s krémovou omáčkou
Seznam surovin
- šunka schwarzwaldská 350 gramů
- sýr měkký 120 gramů (Feta)
- mléko kozí 1 decilitr
- směs listových salátů 80 gramů (frisée a polníček)
- olej olivový 3/4 decilitru
- smetana na šlehání 2 lžíce
- ocet sherry 1 lžíce
- hořčice dijonská 1 lžíce
Na ozdobu:
- sýr měkký (kousek Fety)
- olej olivový 1,5 lžíce
Postup přípravy
Do mixéru nalijeme kozí mléko, smetanu, ocet a olivový olej. Přidáme rozdrobenou fetu a hořčici a vše rozmixujeme na hladkou krémovou omáčku.
Plátky šunky rozdělíme na čtyři talíře. Do středu dáme oprané a odkapané salátové listy a kolem dokola každou porci přelijeme připravenou studenou omáčkou.
Nakonec každou porci ozdobíme rozdrobenou fetou, pokapeme olivovým olejem a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
K šunce podávejte čerstvé bílé pečivo, kterým si vytřete výbornou omáčku.
Načítám komentáře...