Šunkovosýrové řezy
Seznam surovin
- sýr polotvrdý 8 plátků (Eidam)
- šunka 6 plátků
- máslo pomazánkové 200 gramů
- máslo 100 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na paprikové želé:
- paprika 200 gramů (sterilovaná)
- cukr 1 lžíce
- želatina 10 gramů (plátky)
- koření chilli 1 špetka (mleté)
Postup přípravy
V misce našleháme změklé máslo, postupně do něj vmícháme pomazánkové máslo a krém podle chuti osolíme a opepříme. Na prkénko natáhneme mikrotenovou fólii a položíme na ní vedle sebe dva plátky eidamu. Potřeme je krémem, položíme na ně dva plátky šunky, opět je potřeme krémem a to vše zopakujeme ještě dvakrát. Na vrch položíme zbylé dva plátky eidamu, celý dortík zabalíme do mikrotenové fólie a necháme ztuhnout v chladu.
Plátky želatiny namočíme do ledové vody a necháme je nabobtnat. Sterilované papriky rozmixujeme, přimícháme chilli s cukrem a směs lehce zahřejeme. Želatinu vymačkáme, vložíme na několik vteřin do mikrovlnné trouby, až se rozpustí, a vmícháme ji do paprikové směsi.
Sýrovošunkový dortík vybalíme z fólie a obtočíme ho pruhem alobalu tak, aby byl o 1 cm vyšší, než jsou okraje dortíku. Alobal dokonale přimáčkneme k okrajům, na dortík rozetřeme paprikové želé a necháme opět ztuhnout v chladu. Před podáváním nakrájíme dortík na kostky.
Načítám komentáře...