Šunkový tunel
Seznam surovin
- tvaroh měkký 400 gramů (tučný)
- máslo pomazánkové 250 (křenové)
- sýr krémový 200 gramů (Lučina)
- okurky 4 kusy (sterilované - sladkokyselé, menší)
- šunka 10 kusů (obdélníkové pláty)
- cibule 1 kus
- paprika kapie 1/2 kusu (červená)
- sýr polotvrdý 6 plátků (Eidam, nebo Gouda)
- želatina 3 lžíce (rozpuštěná)
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Tvaroh prošleháme s lučinou, solí a pepřem. Do poloviny krému vmícháme na kostičky nakrájené okurky, kapii a najemno nakrájenou cibuli. Připravíme si dostatečně velkou fólii. Na její střed rozložíme plátky šunky tak, aby se mírně překrývaly a pokrytá plocha byla stejně velká jako dno formy. Čtyři plátky šunky si ponecháme stranou.
Bílý tvarohový krém promícháme s polovinou rozehřáté želatiny, potřeme jím připravenou šunku, navrch rozložíme 4 plátky sýru, opět potřeme krémem a zakryjeme 2 plátky šunky. Připravený plát i s fólií vložíme do formy a urovnáme ke krajům. Zbylé plátky šunky nastříkáme na středu pomocí cukrářského sáčku prošlehaným křenovým pomazánkovým máslem a stočíme je do rolek.
Do druhé poloviny krému se zeleninou všleháme zbylou rozehřátou želatinu. Část připraveného krému natřeme na plát ve formě, do středu vložíme rolky a zakryjeme zbylým krémem. Navrch položíme vedle sebe zbylé plátky sýru, vše překryjeme fólií, formu zatížíme a necháme v lednici 3 hodiny tuhnout.
Poznámka k receptu
Tunel nakrájejte na plátky, posypejte cibulovou natí a podávejte s ciabattou.
Načítám komentáře...