Tartaletky s rostbífem
Seznam surovin
- listové těsto 400 gramů
- máslo 2 lžíce
- olej 1 lžíce
- žampiony 230 gramů (tmavé)
- tymián 2 lžičky (+ na ozdobu)
- česnek 1 stroužek (rozdrcený)
- víno bílé 230 mililitrů (suché)
- paštika 60 gramů (husí)
- hovězí maso 250 gramů (rostbif hotový)
- fazolky zelené 200 gramů (mražené)
- sůl hrubá
- pepř (čersvě mletý)
Postup přípravy
1. Těsto mezi dvěma fóliemi rozválejte. Vykrojte z něj dvě srdce, asi 1cm od okraje je nakrojte, přeneste na plech s pečicím papírem a dejte na 15 minut do chladu. Pečte při 180 °C asi 10 minut, pak teplotu snižte na 160 °C a pečte ještě 10 minut dozlatova.
2. Na lžíci másla s olejem osmažte na plátky pokrájené houby, posypte je tymiánem, přidejte česnek a smažte asi 8 minut, až houby zvláční. Vlijte víno a povařte ještě 1 minutu. Dochuťte, houby vyjměte děrovanou naběračkou a dejte je stranou.
3. Ve výpeku nechte na mírném plameni povolit paštiku. Sejměte ji z ohně.
4. Vnitřek tartaletek lehce smáčkněte lžící, potřete je paštikou a poklaďte několika plátky rostbífu, přidejte houby a zakapejte šťávou a dochuťte. Podávejte s fazolkami, krátce orestovanými na zbylém másle.
Poznámka k receptu
Košíčky z křehkého listového těsta jsou známé jako tartaletky. Pro zamilované je vytvarujte třeba do podoby srdce.
Načítám komentáře...