Taštičky plněné uzeným masem
Seznam surovin
- sůl
- pepř černý (mletý)
- mouka pšeničná hladká (na pomoučení)
Na těsto:
- smetana zakysaná 2 lžíce (15%)
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná polohrubá 400 gramů
- tuk ztužený (100%) 200 gramů
- vejce 2 kusy (pouze žloutek)
Na náplň:
- máslo 1 lžíce
- zelí bílé 300 gramů (hlávkové)
- uzené maso 200 gramů (namleté)
- vejce 2 kusy (celé vařené)
Postup přípravy
Mouku se solí prosejeme do mísy. Rozpuštěný zchladlý tuk promícháme s vejcem, žloutky a smetanou, tuto směs po částech přilijeme k mouce a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát, několikrát ho přeložíme, zabalíme do mikrotenové fólie a uložíme na 2 hodiny v chladu.
Zelí nakrájíme na drobnější kousky, osolíme, promačkáme rukama a necháme odležet. Pak šťávu slijeme a zelí promícháme s uzeným masem a najemno nastrouhanými vařenými vejci. Směs pokapeme máslem, osolíme a opepříme.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 2 - 3 mm a vykrájíme kolečka. Na každé dáme nádivku, kolečka přehneme a okraje přitlačíme vidličkou. Taštičky potřeme žloutkem rozšlehaným se lžící vody a pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem dozlatova 30 - 35 minut v troubě vyhřáté na 170°C.
Poznámka k receptu
Do nádivky můžete použít i kysané zelí, které předem propláchněte vodou a vymačkejte.
Načítám komentáře...