Taštičky plněné uzeným masem

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku se solí prosejeme do mísy. Rozpuštěný zchladlý tuk promícháme s vejcem, žloutky a smetanou, tuto směs po částech přilijeme k mouce a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát, několikrát ho přeložíme, zabalíme do mikrotenové fólie a uložíme na 2 hodiny v chladu.

Zelí nakrájíme na drobnější kousky, osolíme, promačkáme rukama a necháme odležet. Pak šťávu slijeme a zelí promícháme s uzeným masem a najemno nastrouhanými vařenými vejci. Směs pokapeme máslem, osolíme a opepříme.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 2 - 3 mm a vykrájíme kolečka. Na každé dáme nádivku, kolečka přehneme a okraje přitlačíme vidličkou. Taštičky potřeme žloutkem rozšlehaným se lžící vody a pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem dozlatova 30 - 35 minut v troubě vyhřáté na 170°C.

Poznámka k receptu

Do nádivky můžete použít i kysané zelí, které předem propláchněte vodou a vymačkejte.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...