Topinky s avokádem a slaninou
Seznam surovin
- chléb 1 kus (menší bochník)
- avokádo 1 kus (1-2 kusy)
- slanina anglická 100 gramů (snídaňová)
- sýr s modrou plísní 100 gramů (Modřenín)
- olej olivový
- pepř (čerstvě mletý)
Postup přípravy
1. Chléb nakrájejte na krajíce, každý pokapejte pár kapkami olivového oleje a opečte na pánvi nebo v troubě pod grilem. Celé plátky slaniny opečte dokřupava, opět buď na pánvi, nebo na plechu pod grilem.
2. Avokádo rozpulte, odstraňte pecku, lžící opatrně vyjměte dužinu a podélně ji nakrájejte na tenké plátky. Každý opečený krajíc potřete sýrem, na něj naskládejte plátky avokáda a navrch dejte vypečenou slaninu. Posypte čerstvě namletým pepřem a hned podávejte.
Poznámka k receptu
Pikantní sýr, máslově vláčné avokádo a křupavá slanina - to všechno na jedné topince. Dokonalá kombinace!
Načítám komentáře...