Tuňákové palačinky
Seznam surovin
Těsto:
- ovesné vločky 140 gramů (pomleté)
- mléko 250 mililitrů (polotučné)
- vejce 2 kusy
- sůl 1 špetka
- olej (na smažení)
Náplň:
- tuňák ve vlastní šťávě 140 gramů (Calvo)
- salát ledový 1 kus
- jogurt bílý 200 mililitrů
- cibule 1 kus (menší)
- kukuřice sterilovaná 1/2 sklenice
- ořechy vlašské 2 lžíce (sekané)
- brusinky 2 lžíce (sušené)
- šťáva citronová 1 lžička (nebo aceto Balsamico)
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka (čerstvě mletý)
Postup přípravy
1. Cibuli a salát nakrájíme na drobné kousky a promícháme s ostatními ingrediencemi na náplň. Směs dochutíme podle potřeby a uložíme stranou, aby měla pokojovou teplotu.
2. V mléce rozmícháme vločky, vejce, přidáme špetku soli a necháme chvíli odležet, aby vločky nasály tekutinu.
3. Na rozpálené pánvi s trochou oleje opékáme palačinky z obou stran. Každou palačinku naplníme tuňákovou směsí, srolujeme do rolky a podáváme se zbytkem nakrájeného salátu.
Poznámka k receptu
Vynikající tuňákové palačinky si můžete připravit o víkendu, ale i ve všední den. Běžně se palačinky připravují z mouky. V tomto receptu jsou ale použity ovesné vločky, protože mají nižší glykemický index než mouka a lépe udrží stabilní hladinu krevního cukru. Recept je vyvážený i z hlediska tuků, takže cholesterol zůstává pod kontrolou. Palačinky si můžete připravit také dopředu a nechat v lednici uležet a ráno jen zabalit s sebou.
Načítám komentáře...