Utopenci podle Martina Noska

Seznam surovin

Základ:

Nálev:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Špekáčky oloupejte, podélně je rozřízněte (ale nedokrojte, musí zůstat spojené). Cibuli překrojte na půlky a pak na půlobloučky. Hořčici promíchejte s mletým pepřem a trochou soli a touto směsí potřete řezy ve špekáčcích. Do řezu v každém špekáčku vložte cibuli, a pokud chcete, také kousek feferonky (není nutná).

2. Do třílitrové láhve pak vrstvěte špekáčky, cibuli, česnek, koření a feferonky.

3. Na nálev spolu svařte 400 ml vody, ocet, sůl, cukr a koření. Nechte ho trochu prochladnout a potom jím zalijte špekáčky v láhvi. Uzavřete ji a dejte aspoň na týden do chladu a temna.

Poznámka k receptu

Podávejte s čerstvým pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...