Utopenci podle Martina Noska
Seznam surovin
Základ:
- uzenina 12 kusů (špekáčky)
- cibule 10 kusů
- hořčice plnotučná 3 lžíce
- česnek 4 stroužky
- pepř
- paprika feferonka (podle chuti)
Nálev:
- voda 400 mililitrů
- ocet 250 mililitrů
- sůl 1 lžička
- pepř barevný 1 lžička
- nové koření 10 kuliček
- bobkový list 5 kusů
Postup přípravy
1. Špekáčky oloupejte, podélně je rozřízněte (ale nedokrojte, musí zůstat spojené). Cibuli překrojte na půlky a pak na půlobloučky. Hořčici promíchejte s mletým pepřem a trochou soli a touto směsí potřete řezy ve špekáčcích. Do řezu v každém špekáčku vložte cibuli, a pokud chcete, také kousek feferonky (není nutná).
2. Do třílitrové láhve pak vrstvěte špekáčky, cibuli, česnek, koření a feferonky.
3. Na nálev spolu svařte 400 ml vody, ocet, sůl, cukr a koření. Nechte ho trochu prochladnout a potom jím zalijte špekáčky v láhvi. Uzavřete ji a dejte aspoň na týden do chladu a temna.
Poznámka k receptu
Podávejte s čerstvým pečivem.
Načítám komentáře...