Vinná klobása na černém pivě
Seznam surovin
- klobása vinná 600 gramů
- olej
- slanina anglická 50 gramů
- cibule 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- rajčata sterilovaná 100 gramů (krájená)
- pivo černé 100 mililitrů
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Vinnou klobásu naporcujeme, stočíme do čtyř šneků, sepneme špejlí a z obou stran krátce osmažíme na oleji. Šneky vyskládáme do pekáče. Na pánvi osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme měsíčky očištěné cibule, utřený česnek, po 5 minutách vmícháme rajčata a vše zalejeme pivem. Ochutíme solí a pepřem a necháme tekutinu vysmahnout do zhoustnutí. Směs nalejeme do pekáče ke klobásám, vložíme ho do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut na 180 °C.
Načítám komentáře...