Zelné rolky se slaninou
Seznam surovin
- zelí bílé 8 listů (blanšírované)
- klobása 8 kusů (moravská)
- slanina anglická 16 plátků (libovější)
- paprika sladká
- olej 2 lžíce
Postup přípravy
Klobásky vložíme do kastrolu, zalijeme je vodou tak, aby byly potopené, přivedeme k varu a vaříme 1 - 2 minuty. Pak je scedíme a necháme chvilku vychladnout.
Klobásky poprášíme paprikou, rozložíme na zelné listy a zabalíme do rolek, které ovineme vždy 2 plátky anglické slaniny.
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme rolky a na středním ohni je opečeme ze všech stran. Podáváme horké jako chuťovku, doplněné bílým pečivem nebo chlebem a čerstvou či nakládanou zeleninou.
Poznámka k receptu
Moravské klobásky vypadají jako koktejlové párky, ale jsou silnější.
Načítám komentáře...