Jogurt řeckého typu
Postup přípravy
1. Mléko zvolna ohřejte na 40°C. Přidejte k němu jogurt a směs důkladně promíchejte.
2. Směs přelijte do velké sklenice (musí být dobře umytá, nejlépe i vysterilizovaná) s uzavíratelným víkem a nechte jogurtové bakterie při pokojové teplotě „pracovat“.
3. Přibližně za 12 hodin nalijte jogurt do plátýnka a vytlačte z něj co nejvíc tekutiny. Hustota řeckého jogurtu připomíná spíš zakysanou smetanu. Poté ho uložte do lednice nejlépe do krabiček nebo skleniček. Je výtečný s domácím džemem, čerstvým ovocem nebo jen tak politý kvalitním medem.
4. Až budete jogurt dojídat (v ledničce vydrží maximálně tři dny), jeho poslední zbytek použijte na založení další várky
Poznámka k receptu
Až si tento jogurt připravíte, už nikdy nebudete chtít jíst ten kupovaný...
Načítám komentáře...