Křenová panna cotta

Seznam surovin

Panna Cotta:

Jablka:

  • jablka 2 kusy (Granny Smith)
  • voda 100 mililitrů
  • cukr 50 gramů (krupice)

Granita:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte panna cottu. Cukr, křen a smetanu dejte do rendlíku, pomalu přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte jogurt, krátce prošlehejte a hned stáhněte z plotny, aby se nesrazil. Promíchejte a nechte trochu zchladnout. Želatinu nechte nabobtnat v ledové vodě, pak ji přidejte k základu na panna cottu (musí být stále ještě teplý, ale ne vroucí) a přeceďte. Panna cottu rozdělte do skleniček a nechte vychladit v lednici.

2. Připravte jablka: oloupejte je a odstraňte jádřince (slupky a jádřince nevyhazujte, budou se ještě hodit). Cukr a vodu přiveďte k varu, přilijte šťávu z ½ limety a ještě teplou směs nalijte na jablka. Nechte zchladnout.

3. Připravte granitu. Do hrnce vlijte džus, přidejte cukr, ořez z jablek, stonky z kopru a rozdrcené kuličky jalovce. Přiveďte k varu, stáhněte z plotny a nechte 10 minut luhovat. Pak tekutinu přeceďte, a když vychladne, dejte ji zmrazit. Nakonec ji naškrabejte vidličkou. Panna cottu podávejte s ochucenými jablky, granitou a snítkami kopru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Podobné recepty