Americké bagely

Seznam surovin

Bagely:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve větší míse smíchejte sypké suroviny, tedy mouku, droždí a sůl. Nezapomeňte, že sůl nesmí s droždím přijít do kontaktu, nasypte ji tedy od droždí dostatečně daleko. V menší misce nebo džbánku smíchejte teplou vodu s 8 lžícemi melasy nebo cukru a pořádně promíchejte. Nalijte k suchým ingrediencím a vypracujte hladké a elastické těsto, v robotu to bude trvat asi 10 minut, ručně o něco déle. Z těsta v míse vytvarujte kouli, povrch posypte lehce moukou a nechte přikryté utěrkou hodinu kynout.

2. Po vykynutí těsto přemístěte na pracovní desku, vyválejte váleček a rozkrájejte ho na 16 stejných dílů. Z každého kousku vytvarujte kuličku, lehce zploštěte a prstem vytvořte uprostřed otvor. Bagel nasuňte na prst a krouživým pohybem prstu otvor zvětšete. Vařením a pečením těsto nabude, nebojte se tedy vytvořit díru dostatečně velkou.

3. Všechny připravené bagely rozložte na pracovní desku, přikryjte utěrkou a nechte 15 minut dokynout. Mezitím přiveďte k varu 3 litry vody, rozmíchejte v ní zbylou melasu nebo třtinový cukr a troubu předehřejte na 200 °C.

4. Bagely vložte do vroucí vody a vařte je 4 minuty, v polovině doby je otočte. Vařte je jen po 2–3 kusech, aby se ve vodě nezdeformovaly. Po uvaření nechte lehce okapat na čisté utěrce.

5. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte uvařené bagely v dostatečných rozestupech a posypte sezamem. Pečte 15–20 minut nebo dokud upečené bagely nemají zlatou barvu a na poklep neznějí dutě.

6. Než bagely vychladnou, připravte si náplň. Philadelphii rozmíchejte v misce s najemno nasekaným koprem, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Kapary osušte. Vychladlé bagely podélně rozřízněte a v troubě pod grilem – řeznou stranou nahoru – opečte.

7. Spodní díl hojně potřete krémovým sýrem, poklaďte plátky lososa, přidejte pár koleček cibule a podle chuti kapary. Nakonec obložte polníčkem a přiklopte vrchním dílem.

Poznámka k receptu

  • 75 minut kynutí

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...