Bezlepkový sendvič s avokádem a pošírovaným vejcem
Seznam surovin
- chléb 2 kusy (bezlepkový)
- avokádo 1 kus (zralé)
- vejce 2 kusy (biovejce)
- česnek 1/2 stroužku
- šťáva citronová (z jedné půlky citronu)
- granátové jablko 1 lžíce (zrnka)
- pažitka 1 lžička (nasekaná)
- ocet 2 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Avokádo rozpulte, vyjměte pecku a vydlabejte dužinu. Dejte ji do misky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte prolisovaný česnek, olivový olej a citronovou šťávu, osolte, opepřete a promíchejte. Pokud chcete nasytit víc lidí, než máte avokáda, nastavte ho trochou tvarohu.
2. Vodu s octem přiveďte k varu a stáhněte teplotu, aby jen jemně perlila. Lžící promíchejte, aby se vytvořil vír, a vyklepněte do něj čerstvé vejce. Vařte 3 minuty, pak vejce vyjměte a položte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečnou tekutinu. Vajec můžete dělat i hodně najednou, záleží na velikosti hrnce a vaší odvaze.
3. Chleba z obou stran opečte na suché pánvi, lehce potřete česnekem a namažte pořádnou vrstvou avokáda, navrch opatrně položte hotové vejce, osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a posypte nasekanou pažitkou a zrnky granátového jablka.
Načítám komentáře...