Chlebové spirály
Seznam surovin
- droždí 42 gramů
- cukr 1 lžička
- voda 250 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- brambory 150 gramů (vařené ve slupce)
- kmín 1 lžička
- tymián 1 lžička
- sůl 1 lžička
- paprika červená 1 kus (masitá )
- semínka slunečnicová 80 gramů (loupaná)
- ocet 1 lžíce
- uzené maso 200 gramů (nebo šunka)
- cibule 1 kus (větší)
- olej 1 lžíce
Postup přípravy
Rozmíchejte droždí, cukr a 50 ml vlažné vody a nechte vzejít kvásek. Přidejte hladkou mouku, 200 ml vody, vychladlé a jemně nastrouhané brambory, sůl, kmín, semínka, ocet a vypracujte a dobře
prohněťte těsto. Utvořte bochánek, zakryjte ho utěrkou a nechte asi hodinu kynout.
Uzené maso nebo šunku nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte na plátky a lehce ji opečte na lžíci oleje. Vykynuté těsto propracujte, rozdělte na dva díly a z každého vyválejte obdélník. Pláty posypte uzeninou, cibulí, lžičkou tymiánu a drobně nasekanou paprikou. Srolujte je do rolády a režnou nití nebo velmi ostrým nožem nakrájejte na asi 1 cm silné plátky.
Spirály naskládejte na vymazané plechy, zakryjte utěrkou a nechte ještě chvíli kynout. Pečte v předem vyhřáté troubě při 180°C dozlatova (asi 25 minut).
Načítám komentáře...