Chlebový dort
Seznam surovin
- chléb 1 kus (malý bochníček)
- salát hlávkový 1 kus
- tvaroh měkký 1 hrnek (tučný)
- šunka 6 plátků
- sýr 6 plátků
- paprika červená 1 kus
- vejce 1 kus (natvrdo)
- máslo 4 lžíce (rostlinné)
- sýr tvrdý 1/2 hrnku (nastrouhaný)
- pažitka 2 lžíce (nasekaná)
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 snítka (na ozdobu)
Postup přípravy
Bochníček chleba podélně rozkrojíme na tři pláty, jako korpus dortu. Horní část odložíme stranou a jednotlivé pláty potřeme na řezu rostlinným máslem.
Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenká kolečka. Salát dobře omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy. Tvaroh osolíme, přidáme mletou papriku a pažitku a dobře promícháme.
Jednotlivé pláty dortu potřeme tvarohovou pomazánkou a obložíme listy salátu, kolečky papriky a plátky sýru.Naskládáme je opět na sebe a dort na povrchu posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme šunkou, na dílky nakrájeným vařeným vejcem a petrželkou. Podáváme ihned.
Poznámka k receptu
Náplň do chlebového dortu můžete různě obměňovat a vylepšovat. Místo šunky použijte třeba plátky marinovaného nebo uzeného lososa. Na krájení použijte ostrý nůž se zubatým ostřím, takzvanou pilku.
Načítám komentáře...