Chlebový špíz
Seznam surovin
- chléb bramborový 8 plátků
- paprika červená 1 kus
- paprika zelená 1 kus
- salám trvanlivý 120 gramů (pikantní)
- cibule 2 kusy (utřený, do směsi s olejem )
- česnek 1 stroužek (utřený, do směsi s olejem )
- paprika sladká 1 lžička (mletá, orientační množství)
- olej olivový 2 lžíce
Postup přípravy
Chléb, salám a papriky nakrájíme na kostičky o velikosti 2 x 2 cm, cibuli na kolečka.
Připravíme si osm špízových jehel nebo špejlí. Na ně střídavě napichujeme suroviny až do jejich spotřebování.
Připravené špízy potřeme ze všech stran směsí oleje, utřeného česneku a mleté papriky. Rozložíme je na grilovací tácky a pečeme na vrchní spirále v troubě vyhřáté na 200° C za stálého otáčení dozlatova.
Recept na bramborový chléb najdete .
Poznámka k receptu
Když budete napichovat suroviny na dřevěné špejle, potřete je nejdřív olejem.
Načítám komentáře...