Cibulové tarte flambée
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- droždí sušené 2,5 gramu
- olej olivový 50 mililitrů
- sůl
Náplň:
- creme fraîche 200 gramů
- muškátový květ 1 špetka
- sůl
- pepř
- sýr 100 gramů (nahrubo nastrouhaný tvrdý)
- slanina 100 gramů (kvalitní zauzená)
- cibule 1 kus (pokrájená na hrubší nudličky)
- máslo 1 kus
Postup přípravy
1. krok: Do mísy nebo přímo na pracovní plochu prosejte mouku se špetkou soli. Přidejte
sušené droždí. Do této směsi udělejte dolík. Vlijte do něj olej a asi sklenku vlažné vody.
2. krok: Nejprve vidličkou směrem od krajů ke středu zapracovávejte do tekutiny mouku. Pak přijde na řadu důkladné ruční hnětení, jehož výsledkem je těsto podobné nudlovému.
3. krok: Na pomoučené pracovní ploše ho hned hodně tence rozválejte (na výšku 2mm).
4. krok: Seřízněte okraje, aby výsledný tvar byl obdélník (není to nutné, ale vypadá to profesionálně), a plochu těsta lehce propíchejte vidličkou.
5. krok: Crème fraîche (nebo smetanu) ochuťte solí, pepřem a muškátem a pak jím potřete asi 1cm od okraje celou plochu těsta.
6. krok: Koláč posypte nastrouhaným sýrem a na nudličky pokrájenou slaninou.
7. krok: Cibuli zlehka orestujte na másle a pak jí rovněž poklaďte plochu koláče.
8. krok: Přemístěte na plech pokrytý pečicím papírem (v restauraci se koláč pekařskou lopatou vloží přímo na rozpálený šamot v peci a peče se maximálně 5 minut). Vložte do trouby rozehřáté na 220°C a zprudka pečte asi 10 až 15 minut, až okraje zezlátnou. Cibule by měla zůstat křupavá.
Načítám komentáře...