Cibulové tarte flambée

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. krok: Do mísy nebo přímo na pracovní plochu prosejte mouku se špetkou soli. Přidejte
sušené droždí. Do této směsi udělejte dolík. Vlijte do něj olej a asi sklenku vlažné vody.

2. krok: Nejprve vidličkou směrem od krajů ke středu zapracovávejte do tekutiny mouku. Pak přijde na řadu důkladné ruční hnětení, jehož výsledkem je těsto podobné nudlovému.

3. krok: Na pomoučené pracovní ploše ho hned hodně tence rozválejte (na výšku 2mm).

4. krok: Seřízněte okraje, aby výsledný tvar byl obdélník (není to nutné, ale vypadá to profesionálně), a plochu těsta lehce propíchejte vidličkou.

5. krok: Crème fraîche (nebo smetanu) ochuťte solí, pepřem a muškátem a pak jím potřete asi 1cm od okraje celou plochu těsta.

6. krok: Koláč posypte nastrouhaným sýrem a na nudličky pokrájenou slaninou.

7. krok: Cibuli zlehka orestujte na másle a pak jí rovněž poklaďte plochu koláče.

8. krok: Přemístěte na plech pokrytý pečicím papírem (v restauraci se koláč pekařskou lopatou vloží přímo na rozpálený šamot v peci a peče se maximálně 5 minut). Vložte do trouby rozehřáté na 220°C a zprudka pečte asi 10 až 15 minut, až okraje zezlátnou. Cibule by měla zůstat křupavá.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...