Crostini s kaštany a čedarem
Seznam surovin
- jedlé kaštany 20 kusů
- nové koření 1/2 lžičky (mleté)
- koriandr 1/2 lžičky (mletý)
- zázvor 1/2 lžičky (mletý)
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- med 110 gramů
- bageta 1 kus (1 - 2 kusy)
- sýr Čedar 135 gramů
- salát polníček 2 hrsti
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Slupku kaštanů nařízněte do kříže. Povařte je buď 20 minut, nebo dokud nezměknou. Po uvaření je nechte v horké vodě a vyndávejte postupně, aby nevychladly. Oloupejte je, dokud jsou hodně teplé. Nožem odstraňte svrchní skořápku a pak vnitřní hnědou slupku. Čím teplejší kaštany budou, tím lépe vám to půjde.
2. Ve vodní lázni rozehřejte med, přidejte všechno koření a nechte zchladnout.
3. Bagetu nakrájejte na plátky, potřete je máslem a nechte v troubě zezlátnout.
4. Na plátek bagety položte plátek sýra, polníček a kaštan. Jednotlivé porce důkladně pokapejte kořeněným medem a podle chuti osolte a opepřete.
Poznámka k receptu
- Zapomeňte tentokrát na chlebíčky se šunkou. Křupavou bagetu, med, koření a kaštany určitě nikdo z vašich hostů v jednom soustu ještě neokusil. Za čedar může směle zaskočit sýr s modrou plísní.
- Salátová varianta: Místo polníčku vyzkoušejte i lístky rukoly.
Načítám komentáře...