Domácí houstičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mouku prosejte do mísy, uprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí, posypte cukrem a zalijte trochou vlažného mléka. Až vzejde kvásek, přidejte jogurt, sádlo, sůl i zbylé mléko a vše vypracujte v hladké těsto, které nechte alespoň hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

2. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál a znovu ho rukama lehce prohněťte. Z těsta uválejte váleček, který rozdělte na 8–10 dílů. Každý z nich rozdělte ještě na další 3 stejné díly. Upleťte z nich 8–10 housek a klaďte je na plech vyložený pečicím papírem.

3. Nechte 20 minut kynout na plechu. Nakynuté housky potřete bílkem rozšlehaným s 1–2 lžícemi mléka, posypte kmínem a solí a pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova 30–35 minut.

Poznámka k receptu

  • Aby byly houstičky vláčné, vložte do trouby ohnivzdornou misku s vodou a nechte ji tam po celou dobu pečení.
  • Ingredience na 20 houstiček, nutné počítat s 90 minutami kynutí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...