Domažlické rozpeky
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 500 gramů
- droždí 1/2 kostky
- žloutek 2 kusy
- mléko 250 mililitrů (+na potření)
- cukr krupice 80 gramů
- máslo 80 gramů
- sůl
- sůl hrubá (na posypání)
- mák (na posypání)
Postup přípravy
1. Z prvních pěti surovin vypracujte tužší těsto a nechte ho vykynout. Na pomoučeném vále tvořte z těsta malé bochánky, rozpeky. Troubu předehřejte na 180 ºC.
2. Bochánky přemístěte na plech pokrytý pečicím papírem, potřete máslem (chcete-li, posypte hrubou solí nebo mákem) a pečte asi 25 až 30 minut dozlatova. Hotové potřete mlékem a pod utěrkou nechte zchladnout.
Načítám komentáře...