Fenyklové preclíky
Seznam surovin
Na těsto:
- droždí 2,25 lžičky (sušené)
- voda 3,1 decilitru (vlažná)
- mouka pšeničná hladká 375 gramů
- olej 2 lžíce
- sůl
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na uvaření:
- voda 1 litr
- jedlá soda 2 lžíce
Na potření a posypání:
- vejce 1 kus
- sůl hrubá
- semínka fenyklová
Postup přípravy
V hrnku smícháme droždí s vlažnou vodou a necháme vzejít kvásek. V další míse promícháme mouku s olejem a solí, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 12 částí a každou rozválíme na pomoučeném válu na váleček dlouhý asi 40 cm.
V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s jedlou sodou. Z válečků těsta vytvarujeme preclíky, vložíme je do vroucí vody a vaříme asi 1 minutu.
Povařené preclíky vyjmeme z vody, položíme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je lehce rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí a fenyklovými semínky.
Preclíky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova.
Načítám komentáře...