Focaccia

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do mísy vsypte mouku, sůl a droždí (čerstvé droždí do mouky pouze rozdrobte) a lžící vše promíchejte. Vlijte 100 ml vlažné vody a olej a vypracujte jemné, nelepivé těsto vláčné konzistence (aby byla focaccia vláčná, je třeba těsto propracovávat ručně asi 10 až 15 minut). Zakryté čistou utěrkou ho nechte na teplém místě zhruba hodinu vykynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.

2. Těsto rozdělte na dvě poloviny a z každé vytvořte bochánek. Poprašte je moukou a nechte asi 5 minut odležet. Poté rozválejte na pomoučené pracovní ploše na 1 cm vysoké placky a prsty do nich vytlačte důlky. Placky poklaďte kousky sýra, ostružinami a snítkami tymiánu, zakapejte olivovým olejem a nakonec posypte nasekanými mandlemi, hrubozrnnou solí a čerstvě namletým pepřem. Nechte přibližně půl hodiny odležet a pak pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, aby těsto zpevnilo a na povrchu zezlátlo. Focacciu si vychutnejte samotnou, ale můžete ji podávat také jako přílohu ke steaku a se salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...