Focaccia I
Seznam surovin
- mouka 500 gramů (vysokolepková hladká mouka )
- droždí sušené 1 balíček
- sůl 2 lžičky (+ hrubá mořská sůl na posypání )
- olej olivový
- rozmarýn (na ozdobení)
Postup přípravy
1. Všechny suché přísady smíchejte a pak promíchejte s 500ml vlažné vody na vláčné a hladké těsto.
2. Přemístěte ho na plech pokrytý pečicím papírem a rukama potřenýma olivovým olejem roztáhněte do krajů. Prsty udělejte do těsta důlky, posypte ho hrubou solí a zapíchejte do něj snítky rozmarýnu.
3. Pečte v horkovzdušné troubě předehřáté na 200°C asi 15 až 20 minut, až těsto zpevní a na povrchu pěkně zezlátne.
Poznámka k receptu
Tento lehoučký, hodně pórovitý chléb Italové milují – a my s nimi. Základním fíglem pro úspěch je co nejrychlejší cesta po prohnětení (a bez kynutí) na plech a pak do trouby.
Načítám komentáře...