Jahodové sendviče
Seznam surovin
- chléb toastový 8 plátků
- jahody 8 kusů (větší)
- pudink 100 gramů (vanilkový, uvařený)
- máslo 70 gramů (rozpuštěné)
- čokoláda bílá 50 gramů
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Čtyři plátky toastového chleba lehce potřeme máslem a pak ještě tenkou vrstvou vanilkového pudinku (můžeme použít hotový kupovaný nebo doma uvařený, který před natřením na chleba dobře rozmícháme).
Jahody očistíme, nakrájíme na plátky a rozložíme je na vrstvu pudinku. Povrch posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Obložené plátky vložíme do sendvičovače lehce vytřeného máslem, zakryjeme je zbylými plátky toastového chleba, které na povrchu také potřeme máslem, sendvičovač uzavřeme a sendviče upečeme dozlatova.
Horké sendviče podle chuti ještě pocukrujeme, rozkrojíme je příčně na trojúhelníky a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Zkuste místo plátků toastového chleba použít listové těsto. Rozválené čtvercové plátky těsta potřete máslem a touto stranou je vložte do zapnutého sendvičovače. Do středu plátků přidejte náplň, zakryjte dalšími plátky, potřete na vrchu máslem a pečte dozlatova. Horké sendviče pocukrujte a podávejte.
Načítám komentáře...