Masopustní růže
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- sůl 1 špetka
- máslo 20 gramů
- žloutek 3 kusy (3 - 5 kusů)
- bílek 1 kus
- rum 1 lžíce
- olej (nebo sádlo na smažení)
- zavařenina (tužší pikantní)
- cukr moučkový (na poprášení)
Postup přípravy
1. Do prosáté mouky se solí rozdrobte máslo, přidejte žloutky a rum a zadělejte těsto tak tuhé, aby ho nebylo třeba podsypávat moukou.
2. Těsto tence vyválejte a vykrajujte z něj vždy po třech kolečkách různých velikostí.
3. Každé kolečko po obvodu nařízněte. Bílkem slepte vždy 3 velikosti tvarů, nejmenší dejte nahoru. Nejlépe napíchnuté na špejli (tak se nerozpadnou) je smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku malými kolečky dolů.
4. Přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách. Potom do středu každé „kytičky“ dejte kousek pikantní zavařeniny a pocukrujte je.
Poznámka k receptu
Takové se dávají jen z lásky – a vydrží opravdu hodně dlouho!
20 porcí
Načítám komentáře...