Masopustní růže

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do prosáté mouky se solí rozdrobte máslo, přidejte žloutky a rum a zadělejte těsto tak tuhé, aby ho nebylo třeba podsypávat moukou.

2. Těsto tence vyválejte a vykrajujte z něj vždy po třech kolečkách různých velikostí.

3. Každé kolečko po obvodu nařízněte. Bílkem slepte vždy 3 velikosti tvarů, nejmenší dejte nahoru. Nejlépe napíchnuté na špejli (tak se nerozpadnou) je smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku malými kolečky dolů.

4. Přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách. Potom do středu každé „kytičky“ dejte kousek pikantní zavařeniny a pocukrujte je.

Poznámka k receptu

Takové se dávají jen z lásky – a vydrží opravdu hodně dlouho!

20 porcí

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...