Mejdanové tyčinky
Seznam surovin
- listové těsto 1 balíček
- sýr měkký 200 gramů (balkánský nebo jadel)
- ořechy vlašské 1 hrst (nasekané)
- bylinky (oregano, tymián nebo bazalka, na posypání)
- mouka (na vál)
- vejce (na potření)
Postup přípravy
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a nakrájíme ho na dlouhé proužky široké asi 2,5 cm. Potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme rozdrobeným nebo hrubě nastrouhaným sýrem, nasekanými ořechy a bylinkami a každý proužek i s náplní začneme z obou stran opatrně rolovat do spirály. Přeneseme je opatrně na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 10 minut při 200 °C.
Poznámka k receptu
Tyčinky lze připravit i z křehkého těsta a protože každému chutná něco jiného, je dobré péct více druhů tyčinek. Třeba posypané jemně nakrájenou slaninou a bylinkami nebo místo balkánského sýru použít goudu či ementál.
Načítám komentáře...