Okaté topinky s nivovým chlebíčkem
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- šunka 8 plátků
- chléb toastový 4 plátky (tmavý)
- česnek 1 stroužek
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej
- salát kadeřavý 2 listy (na ozdobu)
- paprika feferonka 1 kus (na ozdobu)
- sýr s modrou plísní 4 lžičky (Niva nastrouhaná)
Postup přípravy
Z plátků toastového chleba vykrojíme obráceným hrnkem kulaté středy.
Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a na polovinu pánve rozložíme 2 plátky šunky. Na druhé polovině pánve opečeme z obou stran jeden plátek chleba s vykrojeným středem i vykrojené kolečko.
Opečený plátek s vykrojeným středem položíme na opečenou šunku a do otvoru rozklepne vejce. Osolíme, opepříme a pečeme, až bílek ztuhne.
Opečené kolečko chleba potřeme oloupaným stroužkem česneku a posypeme strouhanou nivou. Ozdobíme ho kouskem salátu a podle chuti i feferonkou, přeložíme spolu s okatou topinkou na talíř a ihned podáváme. Stejným způsobem připravíme i další tři porce.
Načítám komentáře...